ادویه هایی که در ایران کشت میشه!

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند، ادویه های بسیار در ایران کشت می شود که بعضی از آن ها

ریشه کاملا ایرانی دارند. بسیاری از این ادویه ها در شرایط آب و هوایی مخصوص ایران رشد می کنند

و در خانه  های ما یافت می شوند  در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با این ادویه ها آشنا کنیم.

 

شاید بتوان گفت ایرانی ها نسبت به مردم بسیاری از کشور های دیگر، علاقه بیشتری به ادویه دارند.

آمار ها حاکی از آن هستند که سالیانه حدود ۲۲۰ هزار تن ادویه در ایران مصرف می شود. اما درصد

بالایی از این مقدار وارداتی است و تنها مقدار کمی داخل کشور تولید می شود.

انواع ادویه از آن دست کالا هایی هستند که تکیه زیادی بر واردات دارند. در ایران فقط پنج نوع ادویه و

به مقدار سالیانه حدود 50 هزار تن تولید می شود. از طرفی مصرف سالانه ادویه در کشور ما حدود

220 هزار تن است. بنابراین بیش از  170 هزار تن از ادویه مصرفی ما از کشور های دیگر وارد می شود.

هندوستان ، اندونزی ، مالزی و سنگاپور ، از کشور های پیشرو در تولید ادویه محسوب می شوند.

  • زعفران ،
  • فلفل قرمز ،
  • سماق ،
  • گلپر ،
  • و زیره سیاه و زیره سبز .

این 5 ادویه در ایران در صدر جدول تولیدات ادویه قرار دارند که در بسیاری از شهر ها نیز تولید

می شوند. زعفران در مناطف خراسان و بیشتر منطقه قاین

فلفل قرمز در شهر سبزوار و گرگان

سماق در تبریز

گلپر در شهر های شمالی

و زیره سبز و زیره سیاه در کرمان و خراسان جنوبی تولید می شوند.

ادویه های دیگر مانند زردچوبه، هل،دارچین و زنجبیل در ایران به علت شرایطآب و هوایی و خاکی

تولید نمی شود

می توان هند را تنها تولید کننده زردچوبه در دنیا دانست. این محصول هیچ گونه تولیدی داخل کشور

ندارد، بلکه به صورت قلم فله ای از هند وارد شده و در کارگاه های وابسته ، آسیاب و بسته بندی می شود.

کشور های آمریکایی ، اروپایی و آسیایی ، سهم بزرگی از بازار مصرف ادویه را به خود اختصاص داده اند

. این سهم قابل توجه در مورد کشور های آمریکای شمالی و اروپا ، به اهمیت خانوار به کامل بودن سبد

مصرف مربوط می شود. ضمن آنکه بسیاری از انواع ادویه ، در شرکت ها و کارخانه های اروپایی و آمریکایی

، به لوازم آرایشی و بهداشتی و حتی دارویی تبدیل می شوند.

 

 

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*