خواص عناب

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند، عناب را تمامی ایرانی ها در آجیل شیرین خود استفاده می کند اما خواص بی نظیر گل قند در سال های اخیر باعث شده این اجیل خوشمزه تبدیل به یک گیاه دارویی بی نظیر شوددر ادامه مطلب با ما همراه باشید تا خواص این محصول را باهم بررسی کنیم.

 

کاهش اضطراب

کاهش استرس  از خواص مهم عناب است. عناب مانند برخی دارو‌های شیمیایی مبارزه با استرس عمل می‌کند، با استفاده از عصاره عناب یا مصرف میوه‌ی آن هورمون‌های شما تنظیم می‌شود و این موضوع، به ذهن و بدن شما آرامش می‌بخشد.

درمان سرطان

برخی پژوهش‌ها نشان داده اند که بین ترکیبات زیست‌فعال در عناب و کاهش فعالیت رادیکال‌های آزاد و گسترش سلول‌های سرطانی همبستگی مثبتی وجود دارد. عناب خاصیت آنتی‌اکسیدانی قابل توجهی دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در عناب عامل بسیار مؤثری در پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی هستند.

درمان اختلالات خواب

بسیاری از افراد با مشکلات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند و به نظر می‌رسد عناب می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را حل کند. مصرف عصاره‌ی عناب می‌تواند درمان خانگی مناسبی برای کسانی باشد که با اختلالات خواب دست و پنجه نرم می‌کنند، همانطور که اشاره شد عناب با استرس نیز مبارزه می‌کند و همین موضوع نیز در درمان اختلالات خواب موثر است. عناب حاوی فلاونوئیدی به‌نام اسپینوزین است که با تأثیر بر سروتونین موجب خواب‌آلودگی می‌شود.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در عناب به کاهش رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن، سرماخوردگی و بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

فلاونوئید های موجود در عناب دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی قوی هستندو خطر ابتلا به عفونت به ویژه در کودکان را کاهش می دهند.

هزاران سال است که در طب سنتی از دمنوش عناب برای درمان گلودرد استفاده می شود.

 چربی خون و قلب

برخی تحقیقات اولیه نشان داده که عناب خطر رسوب چربی در رگ های خونی را کاهش داده و با کاهش چربی خون، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را از بین می برد.

 فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم موجود در عناب به بهبود عملکرد رگ های خونی کمک کرده، باعث کاهش فشار خون بالا می شود و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

 درمان کم خونی

عناب برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون در بدن مفید است؛ میوه عناب حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فسفر است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون در بدن می شود.

 ضد التهاب گیاهی

گفته می شود که استفاده موضعی از عصاره میوه عناب به عنوان یک ضد التهاب قوی عمل کرده و باعث کاهش درد عضلات و مفاصل خواهد شد.

 پوکی استخوان

کلسیم و فسفر موجود در عناب به تقویت و بهبود عملکرد استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

. لاغری و کاهش وزن

عناب یکی از میوه های کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر و پروتئین که دارد باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

سم زدایی خون

ساپونین های موجود در عناب به سم زدایی خون کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*