زرشک تقلبی نخریم!

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند، زرشک یکی از گیاهان داروییست که هر ایرانی با آن آشناییت داشته و دارد اما همه جا آن را به عنوان تزیین و دورچین غذاهای خود استفاده می کنیم. باید بدانید که این محصول بسیار ارزشمند و خوش رنگ علاوه بر ظاهر زیبای خود منبع تغذیه و ویتامین مناسبی برای شما می باشد. این گیاه دارویی بسیار ارزشمند را در بازار به رنگ و لعابی که چشم مشتری را گول بزند در می آورند که باعث می شود به آن زرشک تقلبی بگویند در ادامع با ما همراه باشید تا شمنا را با روش هایی شناخت زرشک اصل نیز آشنا کنیم.

زرشک و خاصیت:

از زرشک برای درمان بیماری‌های آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، کمردرد، از بین بردن کرم‌های حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات کبدی، بواسیر و تب‌خال نیز استفاده می‌شود. این گیاه خواص دیگری مانند تب بری،التهاب خونریزی دهنده دیواره رحم، مشکلات کیسه صفرا، فشار خون بالا،را درمان می کند.

نحوه فرآوری:

پس از برداشت زرشک که از شاخه های آن چیده می شود وارد مرحله بعدی یعنی مرحله خشک شد ن می شود، در این مرحله شاخه ها را آویزان کرده و به مدت 6 تا 8 ماه در این مکان قرار می گیرد. زرشکی که در کف تالار می ریزد زرشک زیرتالاری می گویند که درجه دو می باشدو آن زرشک هایی که روی شاخه مانده توسط دستگاه تمیز می شود و گرد و خاک و برگ آن گرفته می شود . اسامي كونكر اون لاين در هر 100کیلو زرشک 1لیترروغن می افزایندو و مقدار بیشتر روغن در زرشک باعث افزایش وزن و جلای بیشتر آن می شوود که اصلا مجاز نیست. این زرشک را زرشک پفکی می گویند.

 

 نحوه تشخیص ززرشک مرغوب:

رنگ

رنگ زرشک نباید تیره باشد، رنگ زرشک مرغوب قرمز معمولی می باشد.پررنگ بودن زرشک ناشی از دو علت باشد: به صورت غیر استاندارد خشک شده و یا قدیمی و کهنه بودن زرشک. تحميل تطبيق الماتش

چربی روی زرشک

وقتی رشک را در دستات می گیرید و آن را به آرامی در دستتان جابه جا می کنید نباید حس چربی به دستتان بدهد. اگر احساس چربی به دستتان داشتید آن زرشک تقلبی است. عمر روني

رطوبت

مقدار کمی رطوبت برای زرشک مناسب است، رطوبت نسبی برای زرشک به گونه ای باید باشد که خشک نباشد و تر بودن آن بیش از حد نباشد. رطوبت بیش از حد آب به علت اسپری آب روی زرشک می باشد

 

رنگ دهی زرشک

وقتی زرشک را داخل آب می ریزیم باید رنگ از خود پس دهد. برخلاف تصور عام رنگدهی زرشک نشان دهنده تازه بودن و اصل بودن آن است. زرشک بعد از رنگدهی باید به رنگ قرمز روشن در آید اگر این رنگ صورتی شد آن زرشک از کیفیت پایینی برخورد است که علت اصلی آن عدم رعایت میزان آبدهی به درخت است.

بوی زرشک

حتما در هنگام خرید زرشک، زرشک را بو کنید. با بو کردن زرشک تازه بوی مطبوع زرشک را باید حس کنید.

طعم زرشک

طعم زرشک بسیار مهم است در هنگام خرید حنما زرشک را بچشید. طعم زرشک بایدد ملس باشد و طعم کهنگی و شیرین ندهد.

و هنگام جویدن باید حالتی لاستیکی باسد داشته باشد.

 

 

روش های تقلب در زرشک:

1_ اسپری آب به زرشک جهت افزایش وزن و تازه به نظر رسیدن

2-اسپری روغن بیش از حد مجاز به زرشک برای جلا دادن و سنگین تر شدن

3-قاطی کردن زرشک اناری با پفکی

4- مخلوط کردن زرشک تازه با کهنه

5-عدم سورت زرشک و جدا نکردن دانه های پوک آن

 

 

 

 

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*