مگه ادویه هم خاصیت داره؟

به گزارش نشریه دیجتال گل قند بسیاری از افراد با خود فکر می کنند که خاصیت فقط برای گیاهان دارویی

، میوه و سایر غذاهاست اما نمی دانند که همه ی ادویه ها ریشه ی گیاهی دارند وبسیار سالم و مقوی اند.

در زمان های دور اساس استفاده از ادویه کاربرد در سلامتی افراده بوده که رفته رفته این کاربرد در ذهن ما

انسانها از بین رفته است شما را دعوت می کنیم تا خواننده این مطلب مفید در سایت گل قند باشید.

 اصلا ادویه چیه؟

ادویه قسمتی از گیاهان معطر است که به عنوان چاشنی به غذاها اضافه می‌شود. ادویه عامل مهمی

برای طعم و عطر مطلوب غذا است. همچنین طیف وسیعی از مزه‌ها را ایجاد می‌کند و در فرهنگ‌های مختلف،

میزان استفاده از خواص ادویه جات در انواع غذاها متفاوت است. ادویه عضوی جدا نشدنی از غذا است

و بدون آن غذا اصلا طعم خوبی نخواهد داشت. هند یکی از بزرگترین تولید کنندگان ادویه در جهان است. افضل موقع مراهنات عربي

از آنجایی که ادویه جات منبعی گیاهی هستند، بهتر است اواخر زمان پخت به غذا اضافه شوند تا خواص

خود را حفظ کنند. همچنین تفت دادن ادویه موجب آزاد شدن اسانس‌های عطری آن می‌شود و برای عطر

بهتر غذا مفید است. بهترین شرایط نگهداری ادویه در جای خشک و تاریک است. رطوبت موجب فاسد شدن

و کپک زدن ادویه می‌شود. نور هم باعث از دست رفتن خواص ادویه جات می‌شود.

تمامی ادویه ها سراسر خاصیت هستند و هرکدام همراه با طعم دار کردن و خوش عطر کردن غذا وظیفه هاای

دیگری برای سلامت بدن نیز دارند. به طور مثال در ذهن همه ما این تصور شکل گرفته که فلفل قرمز باعث ایجاد

التهاب و قرمزی در روی پوست می شود در صورتی که این فرض صددر صد اشتباه است از این رو که دانشمندان

و محققان صنایع غذایی اثبات کرده اند که این ادویه فلفل قرمز نه تنها باعث التهاب می شود بلکه از التهاب بدن

جلوگیری کرده و سیستم ایمنی افراد را تقویت می کند. البته باید این را نیز بدانیم که واکنش بدن های همه ما

متفاوت است ممکن است نسبت به تعدادی از ادویه ها حسایت داشته باشیم که به صورت تجربی هرکس این

موضوع را نیز متوجه خواهد شد.

 

در ادامه به خاصیت های چند ادویه نیز می پردازیم

نمک
این چاشنی دارای ریشه معدنی است و در زندگی جایگاه خاصی دارد.
خواص:
دارای خاصیت اشتها آور، ضد سودا، ضد بلغم، ضد عفونی کننده و افزایش دهنده ترشحات بزاق است.

همچنین از آن در مواردی مانند گلو درد، سو هاضمه، خونریزی لثه ها، استفراغ، نقرس تسکین درد دندان

نیز استفاده می شود.
مضرات: اشخاصی که مبتلا به سنگ کیسه ی صفرا، اسید اوریک، چربی خون، فشار خون، ورم پروستات،

قند خون و بیماریهای قلب و کلیوی هستند باید در مصرف نمک احتیاط کنند. زیاده روی در مصرف نمک به

مقادیر زیاد بدون تردید زیان آور است.
زردچوبه
خواص: این ادویه دارای خاصیت زیاد کنندهی ادرار، محرک، ضد نفخ، تصفیه کننده ی خون، التیام دهنده ی

زخم و ضد عفونی کننده است. همچنین از آن در مواردی مانند سرطان معده، یرقان، احتقان کبد، تقویت و

ناراحتی های کیسه صفرا نیز استفاده می کنند. این ادویه برای تقویت بینایی و تقویت طحال نیز مفید است. بطوله اليورو 2022
مضرات: زیاده روی و مصرف بی رویه زرد چوبه موجب تلخی دهان و خارش پوستی می شود.

فلفل سیاه
خواص از آثار این فلفل اشتها آوری، عطسه آوری، محرک، عرق آور، ضد جذام، تب بر و ضد سفیدی موها

است. مصرف فلفل سیاه برای اشخاصی که به بیماری های مانند: سخت ادراری، سرما اخوردگی، دل پیچه،

نفخ، ضعف جنسی مبتلا هستند مفید است برای درمان رماتیسم توصیه شده از روغن فلفل سیاه استفاده شود،

برای این منظور می توانید مقداری فلفل سیاه را در روغن جوشانده بعد این روغن را بر موضع رماتیسم زده و ماساژ دهید.
مضرات زیاده روی در خوردن فلفل سیاه برای خانم های آبستن مضر است سبب عفونت مجاری ادرار می شود در

ضمن عوارضی نیز برای نوزاد آینده خواهد داشت. اشخاصی که مبتلا به بیماریهای نظیر زخم مجاری ادرار, سوزاک

, بواسیره سنگ کلیه و ناراحتیهای کبد هستند بهتر است در خوردن فلفل سیاه احتیاط کنند ..
زعفران
خواص: زعفران حاوی ویتامین ب ۲، مواد معدنی، مواد صمغی، اسانس عطر مخصوص اطبق طب سنتی زعفران

نشاط آور، نیرو بخش، تقویت کننده و آرامش بخش است است زعفران شادی بخش، ادرار آور، زهکش مثانه و کلیه،

قابض محرک نیروی جنسی ضد عفونی کننده، ضد سرفه (به ویژه در برونشیت مزمن) تقویت کننده معده و حواس ۵ گانه بدن است.
مضرات: مصرف زیاد از حد این گیاه به مقادیر بالا موجب، تهوع، اسهال و خونریزی می شود . بطولة أمم أوروبا وضع المشاركين

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*