هل خوب چه شکلیه؟

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند هل از جمله ادویه هاییست که در ایران به شدت مورد استفاده عموم قرار می گیرد پس در خانه ی هر ایرانی نیز به وفور می توان این ادویه را یافت. اگر شما تا به حال با خرید هل مشکل داشته اید و نمی دانستید که چه هلی را بخرید در این مطلب با ما همراه باشید.

درواقع این ماده‌ ارزشمند غذایی یک میوه‌ گیاهی از تیره‌ گیاهان گلدار و راسته زنجبیل‌سانان است. اغلب پوست آن به رنگ تیره بوده و داخل آن دانه‌هایی معطر، با طعمی تقریبا تند و تیز قراردارد.

به طور کلی سه نوع هل تولید و در بازار برای مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود:

  • هل سفید: درواقع همان هل سبز است که پوسته‌های آن سفیدشده و طعمی بسیار ملایم‌تر از نوع سیاه و سبز دارد.
  • هل سیاه: عطر و طعم قوی‌تری نسبت به دو نوع دیگر دارد و معمولا برای تهیه ادویه کاری و غذاهایی با ‍پایه هندی مناسب است. همچنین خواص دارویی آن نسبت به دو نوع هل دیگر بیشتر است بنابراین معمولا برای مصارف دارویی از آن استفاده می‌شود.
  • هل سبز: شیرینی ملایمی در طعم آن احساس می‌شود که چاشنی مناسب برای غذاهای شیرین و معطر است

البته که هل های دارای دانه سبز تیره از کیفیت بهتری نسبت به نوع های دیگری برخوردارند

از هل برای طعم دار کردن چای، طعم دار کردن برنج و انواع غذاها و همینطور دسر و شیرینی جات استفاده می شود اما این ادویه محبوب کاربردهای دارویی فراوانی هم نیز دارد.

به دلیل خوش عطر و طعم بودن هل سبز عموم مردم آن را به سایر انواع هل ترجیح میدهند. در زیر به صورت تیتر نکاتی را برای خرید هل سبز مرغوب اشاره میکنیم.

نکته اول این است که رنگ و عطر هل میتواند کیفیت آن را مشخص کند. عطر هل بدون استشمام از نزدیک نیز باید قابل تشخیص باشد. رنگ سبز آن نه تیره  است و نه سبز روشن بلکه سبزی ما بین این دو است.

قبل از خرید هل حتما آن را ببویید، اگر احساس کردید که بوی تندی دارد میتوانید اقدام به خرید آن کند. عموما هل هایی که زمان زیادی از تولید آنها گذشته است عطر خوبی ندارند.

یکی از ویژگی های هل مرغوب ضخامت آن است. اگر قطر هل بین 5 تا 8 میلیمتر باشد میتوان آن را هل مرغوبی دانست. در واقع هلی مرغوب است که اندازه ای متوسط داشته باشد.

پوسته هل درجه یک عموما بسته است.

دانه های داخلی هل نیز باید سیاه باشد.

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*