یک دانه هل و هزار خواص !

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند همه افراد هل را دانه ای معطر می دانند که فقط می تواند

چای را خوش عطر کند . درست است این دانه بسیار ارزشمند که جز ادویه و همینطور گیاهان

دارویی پرفروش و گران بازار است را همه ما در چای استفاده می کنیم اما این دانه ارزشمند

می تواند کاربردهای دیگری در زندگی ما داشته باشد که در ادامه و زیر به آن خواهیم پرداخت.

گیاه هل

هل (cardamom) گیاهی از خانواده زنجبیل (zingiberacea)، چند ساله، علفی، بوته ای و همیشه

سبز است که ارتفاع این گیاه به حدود 2.5 الی 12 متر می رسد. فريق بايرن برگها ی نیزه ای این گیاه در

شرایط مناسب می توانند 40-60 سانتی متر رشد کنند. گیاه هل دارای گلهای زرد رنگ و کوچک

است که بر روی ساقه هایی مستقیم قرار گرفته اند که از زیر خاک رشد کرده اند. اما در بسیاری

موارد ساقه های گل های زرد رنگ حالتی خزنده داشته و بر روی سطح زمین قرار گرفته اند. دارای

میوه هایی کپسولی شکل و سبز رنگ به اندازه 1 تا 2 سانتی متر است.

گل های گیاه هل از فروردین ماه تا مرداد ماه و در برخی از اقلیم ها، تا شهریور ماه ظاهر می شوند.

طول گل ها 3 تا 4 سانتی متر و پهنای آن 1.5 تا 1.7 سانتی متر است. میوه های گیاه هل کپسول

هایی سه خانه ای و بیضی شکل هستند که در رنگ های زرد یا سبز روشن دیده می شوند. طول

میوه بسته به شرایط اقلیمی بین 1 تا 5 سانتی متر است. طول میوه رسیده عمدتا 2. بطاقات ون كارد 5 تا 5 سانتی متر

بوده و رنگ آن اکثرا زرد تیره است که بعد از خشک شدن به رنگ قهوه ای تیره در می آید.

 

خواص هل

1. بهبود سلامت گوارشی با هل :

می توان از هل در آشپزی ها علاوه بر عطر و طعمش، برای افزایش هضم نیز استفاده کرد.

هل نیز متابولیسم را تحریک می کند، و خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد. كم عمر اجويرو هل باعث

تحریک ترشح اسید صفراوی در معده می شود که به هضم کمک می کند و همچنین از بیماری

های دستگاه گوارش مانند رفلکس اسید،سوزش سر دل، اسهال، و غیره جلوگیری می کند.

2.هل برای کمک به پیشگیری از سرطان:

هل به عنوان یک درمان سرطانی طبیعی شناخته شده است ؛ این ادویه را می توان برای

جلوگیری، تاخیر و حتی معکوس سرطان استفاده کرد.هل همچنین باعث کاهش التهاب کلیه

می شود که رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و باعث از بین رفتنشان می شود.

3. تقویت سلامت قلب ازخواص هل:

خواص آنتی اکسیدانی آن می تواندسلامت قلبی را تقویت کند. هل همچنین حاوی فیبر است،

مواد مغذی که می تواند به کاهش سطح کلسترول و بهبودسلامت قلبکمک کند و می تواند

سطحفشار خونرا کاهش دهد و این برای قلب مفید است ، در این مورد هل سیاه مفید تر ازهل سبزاست.

 

4.خواص ضدعفونی کننده:

هزاران سال است که خواصیت ضد عفونی کنندگی هل کشف شده است و در طب سنتی ریشه ای دیرینه دارد .
البته علم نوین نیز خواص ضد میکروبی هل را تایید می کند.
 آزمایشات بر روی عصاره ی آن انجام شد. مشاهده شد که روغن هل قادر به مهار رشد و گسترش
برخی از میکروب های بسیار خطرناک است که به طور مرتب باعث مسمومیت غذایی می شود.
5.درمان گلو درد و تهوع:
در طب سنتی، هل به عنوان یک درمان برای حالت تهوع مورد استفاده قرار گرفته است و
برای آرام کردن احساس تهوع و استفراغ مفید است.
این عمل به عنوان یک درمان خوب برای گلو درد می باشد . هل و دارچین هر دو می تواند در
آب جوشانده شود و هر روز صبح برای درمان گلو درد دردناک مصرف شود.
 برای سفاغرش این محصول میتوانید وارد این لینک شوید
دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*