اصیل مثل عسل!

به گزارش نشریه دیجیتال گل قند عسل یکی از محصولاتیست که در ایران بسیار طرفدار دارد و محصولی بسیار خوشمزه به حساب می آید. اكويرو   البته تعدادی از افراد از مشتقات آن استفاده می نمایند مانند گرانولا، نوشیدنی، همراه با شیر، درون غذا و … اما آیا این عسل پیشینه دارد و یا در طب سننتی به آن اشاره ای شده است؟

با ما همراه باشید تا عسل را از منظر طب سنتی باهم بررسی کنیم.

عسل و پیشینه:

عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر پر ارزش است که از قرنها پیش به عنوان عالیترین و

مقوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به واسطه ویژگی های شفابخش خود به عنوان دارو

در دمان اکثر بیماریها در بین تمام ملل کاربرد داشته است .

در دوران هخامنشیان نگهداری زنبور در ایران رواج داشته چون مردم به جای شکر از عسل استفاده

می‌کردند. اما ایران نیز تحت تأثیر دیگر کشورها در چند قرن اخیر منابع قندی خود را از کشت

نیشکر و چغندر قند تهیه می‌نماید.

برای اولین‌بار دشنه‌ای منقش به تصویر زنبور عسل در استان لرستان کشف شده است که

مربوط به 1200 سال قبل از میلاد می‌باشد.

ابوعلی سینا ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخه‌های زیادی بر پایه عسل و موم آن تجویز کرده‌است.

به عقیده اهالی خوانسار زنبورداری در آن منطقه حداقل سابقه پانصد ساله دارد. اين يلعب رونالدو الان خیلی از زنبور دارهای

این منطقه چند نسل از اجدادشان را که شغلشان زنبورداری بوده است می شناسند یا با نام آنها آشنایی

دارند. قسمت اعظم عسل خوانسار از گل گز تامین می گردد که خوشبوترین و خوشمزه ترین عسل می باشد. العاب البلبل

بقراط پدر پزشکی و بنیان‌گذار طب یونان ۲۵۰۰ سال پیش در مورد عسل چنین گفته‌است: هر دارویی از

مواد غذایی درست می‌شود و متعاقب آن هر غذایی نیز جانشین دارو می‌گردد، عسل پاسخگوی این دو شرط است.

 

عسل در طب سنتی:

در طب سنتی، اعتقاد بر این است که مصرف عسل می تواند رطوبت ها را از عمق بدن دفع کند

. ضمن اینکه این خوراکی بسیار مغذی برای درمان و پیشگیری از انسداد عروق، سنگ های کلیه

و کیسه صفرا و همچنین بیماری های مربوط به مجاری ادراری هم بسیار مفید است.

عسل، معده و دستگاه گوارش را تقویت می کند و نقش چشمگیری در درمان زخم های گوارشی

دارد. در مطالعه ای در سال 2012 در پاکستان مشخص شد که تأثیر عسل در درمان زخم معده

در موش ها با سایمتیدین برابری می کند.
شست وشوی دهان با آب و عسل را راهی برای رفع زخم های دهانی عنوان کرده اند

به خصوص برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند

این خوراکی شیرین می تواند محرک اشتها برای بچه ها و افراد بدغذا باشد. افراد مبتلا به

زخم های دهانی و لوزه ای هم می توانند با غرغره کردن آب و عسل، هرچه سریع تر از شر

این زخم ها خلاص شوند.* از طرف دیگر، شستن دهان و لثه ها با مخلوطی از سرکه و عسل

می تواند باعث تقویت لثه ها و درمان سریع تر بیماری های لثه ای شود.

همین مخلوط سرکه و عسل، نقش چشمگیری در برطرف کردن جرم های دندانی هم دارد.

عسل با درمان زخم های گوارشی، جلوی خونریزی های دستگاه گوارش را هم می گیرد و

مصرف آن می تواند در درمان سرفه و گلودرد موثر باشد.

عسل حامل داروست و این قابلیت را دارد که دارو یا گیاهان دارویی مختلف را در بدن حمل کند

و به محلی که این دارو می خواهد اثر گذارد، ببرد و همچنین تأثیرگذاری بهتر دارو را تشدید می کند

و به عنوان کمک کننده محسوب می شود.

آشامیدن عسل همراه با روغن ها مثل روغن گل سرخ می تواند به عنوان ماده ای ضد سرفه استفاده

شود و به سالم ماندن ریه های انسان کمک می کند.

افرادی که دچار رنگین شدن پوست می شوند (مثلاً قهوه ای تیره می شود) می توانند برای شفاف شدن

پوست خود ترکیبات عسل را مصرف کنند.

عسل تقویت کننده سیستم گوارش و اشتهاآور است و به عنوان ضدهلیکوباکتر پیلوری شناخته می شود و

نقش آن در درمان زخم معده بسیار موثر است.

مالیدن سرکه همراه با عسل به قوت لثه ها و دندان ها سفیدی دندان و به رفع جرم آن ها کمک می کند.
ترکیب کمی عسل با نمک برای رفع کبودی ناشی از ضربه کمک کننده است.
گذاشتن عسل روی زخم برای بهبود سریع زخم مفید است، همچنین مانع بروز میکروب روی زخم می شود.

 

برای سفارش این محصول میتونید وارد لینک وبسایت گل قند بشید و عسل طبیعی رو سرچ کنید

و یا این لینک زیر کلیک کنید.

دیدگاه‌ها 0

ارسال دیدگاه

*
*